Projekat smo započeli u želji da pružimo alternativu konvencionalno gajenom povrću, prvenstveno u kontekstu ukusa i nutritivne vrednosti, odnosno kvaliteta proizvoda. U svetu postoji preko 10,000 različitih sorti paradajza, svaki sa svojim jedinstvenim karakteristikima, dok se u Srbiji taj izbor svodi na tek nekoliko varijeteta, koji se biraju prvenstveno po veličini prinosa, podobnosti za mašinsko branje i otpornosti na bolesti. Ukus, miris, tekstura itd. su sekundarni i žrtvovani zarad što bezbolnijeg procesa uzgajanja, što kombinovano sa zaostalim tehnikama gajenja i tretiranja zemljišta dovodi do paradajza (kao i povrća uopšte) lepog za oko, ali siromašnog u svim ostalim aspektima. Objedinjujući najbolje iz nekoliko škola i pravaca organske proizvodnje, trudimo se da pružimo uslove najsličnije prirodnim okolnostima koji stimulišu biljku da proizvede plod koji je superioran i po ukusu i po blagodetima koje pruža organizmu. Uz pažljivo izabrane, svetski poznate sorte, verujemo da naši paradajzi zaista predstavljaju nešto drugačije u kontekstu toga šta priroda može da pruži ako se vodimo drugačijim principima, i još jednom potvrđuju da zdravo i ukusno idu zajedno.
Оставите коментар so far
Поставите коментар